Aksaray Ziraat Odası > Haberler > ZİRAAT ODASI VE TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜ ARAZİ KONTROLLERİNE SON HIZIYLA DEVAM EDİYOR.

İlimizde 2018 yılı Süne mücadelesi kapsamında Aksaray Ziraat Odası Personelleri ile Tarım il Müdürlüğü personelleri tarafından süne kıymetlendirme sürvey çalışmalarına başlanmıştır. Bu günde bu çalışmalara katılan Oda başkanımız Emin Koçak ve Tarım İl Müdürümüz Bülent Saklav 'da çalışmalarda yer almış ve denetimleri takip etmişlerdir. Kıymetlendirme süreyi çalışmalarında metrelerdeki kışlamış erginlere bakılmıştır. Metrekarede 0.5 ve üzeri kışlamış ergin bulunan alanlarda 17.05.2018 tarihi itibariyle yumurta parazitoit sürveyine başlanmiş olup 10 gün süreyle sürvey devam edecektir. Sonrasında yapılan yumurta parazitlerle sayımlarına göre nimf surveyi yapılacak alanlara teknik ekiplerce karar verilecektir.