Aksaray Ziraat Odası > Haberler > Tohum firmaları Üreticilerimizin Kazancının Ortakları mı?

Tohum firmaları Üreticilerimizin Kazancının Ortakları mı?

Tohum firmaları Üreticilerimizin Kazancının Ortaklarımı?
Bu nasıl zam böyle bu zam değil tohum darbesi nisan 2022 de 1000 liraya satılan tohum 3000-3600 lira olur mu el insaf bu zam 85 milyonun gıda güvenliğine yapılmış bir darbedir.
Devletimiz tohum firmalarının uyguladığı fiyat politikalarına müdahale etmelidir.
Bir an evvel fiyatlarda yeni ayarlama yapılması gerekiyor üreticilerimiz panik içerisindedir.
Üreticimiz 1 ton 14 nem mısırı 5.700 liradan satarken 1 torba mısır tohumunun 3000-3600 liradan satılması kabul edilebilir bir durum değildir.
Böyle serbest ekonomi diye herkes istediği fiyata satamaz ve bu yabancı tohum şirketlerinin yanında bizim tohum şirketlerimiz de bunları aratmıyor maalesef
bu tohum şirketlerinin üzerine gidilmesi gerekir diye düşünüyoruz
Ziraat Odası olarak
başta devletimizin yetkileri olmak üzere çiftçimizin sendikası olarak sesimizi duyurmak için gerekli çalışmaları yaparak var gücümüzle sesimizi duyurmak için mücadele etmeye devam edeceğiz.
Önümüzdeki günlerde geçtiğimiz yıl fiyatlar ve bu yılki fiyatların kıyaslanması ile ilgili çalışmalarımızı yaparak başta mısır ve şeker pancarı tohumlarının satışında oluşan %200 geçen zamlarla ilgili hazırladığımız çalışmaları kamuoyuna basın açıklaması yaparak sesimizi duyurmak için çaba göstereceğiz.
Üreticilerimizin bilgisine..