Aksaray Ziraat Odası > Haberler > GENÇ ÇİFTÇİ KURSU AÇILIYOR

GENÇ ÇİFTÇİ KURSU AÇILIYOR

Aksaray Ziraat Odası tarafından açılacak çiftçi kurslarına mutlaka katılım sağlayın,proje başvurusunda puanınız artsın.

Aksaray Ziraat Odası tarafından açılacak çiftçi kurslarına mutlaka katılım sağlayın,proje başvurusunda puanınız artsın.

Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin KOÇAK yaptığı yazılı açıklamada, kırsal kesimden kente göçün durdurulması ve köye dönüşün hedeflendiği proje kapsamında genç çiftçilere Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 30 bin lira hibe desteğinin sağlandığını belirtti.

Bu kapsamda kentte 944 çiftçinin başvuruda bulunduğunu ifade eden Koçak, şunları kaydetti:

"Aksaray'da genç çiftçi kategorisinde olan 18 - 40 yaş aralığındaki 944 kişinin % 80 ine yakını, 30 bin lira hibe desteğinden faydalanmak için odamızda başvurusunu yaptı. Bunlardan 177 çiftçi hibe desteği almaya hak kazandı. 10 farklı dalda proje sunan 177 genç çiftçimize 5 milyon 310 bin lira hibe desteği verilecek. Bu projenin hedefi, tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, kırsal kesimden kente göçün durdurulması ve köye dönüşün sağlanmasıdır. Ayrıca ilerleyen günlerde çiftçilerimize önerim, genç çiftçilere yönelik açılacak kurslara muhakkak katılmalarıdır" dedi.