Aksaray Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Aksaray Ziraat Odası > Haberler > Eskil Tarım Camiasından Aksaray Ziraat Odasına Çıkartma.

Eskil Tarım Camiasından Aksaray Ziraat Odasına Çıkartma.

Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak ile Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk Eskil İlçesi muhtarlar, kooperatif başkanları ve çiftçilerle bir araya gelerek tarım ve hayvancılık hakkında istişare toplantısı gerçekleştirdi.
Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koçak’ın ev sahipliğinde yapılan toplantıya, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, Eskil’in Kooperatif Başkanları muhtar ve çiftçiler katıldı. Aksaray’da yaşanan tarımsal problemlerin gündeme geldiği toplantıda muhtar ve çiftçilerin sorun ve taleplerini dinleyen Başkan Koçak, soruları yanıtlayarak sıkıntılara çözüm üretti.

Çiftçilerimiz İçin Bütün Yeniliklerin Takipçisiyiz

Tarım ve hayvancılık alanındaki bütün yeniliklerin takipçisi olduklarını belirten Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Koçak, “Dünyamızda şartlar hızla değişirken, bizlerde değişime ve gelişime ayak uyduran bir yönetimle, çiftçilerimizi bu değişimlerle tanıştırmak için çalışmalar yürütüyoruz. Bu çalışmalar kapsamında çiftçilerimizin sorunlarını çözmek amacıyla çeşitli çalışmalarımız oldu” dedi.

Su Olmazsa Tarım Olmaz

Tarım ve hayvancılık sektörünün Türkiye’de olduğu gibi Aksaray’da da çok önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Ziraat Odası Başkanı Koçak “Bilindiği üzere Aksaray’da son yıllarda yaşanılan kuraklık su sorununu ortaya çıkarttı. Şuanda ilimizin en önemli sorunu tarımsal sulama suyu. Yağış olmadığı için elleri nasırlı üreticilerimiz ürünlerini sulamak için yeraltı sularını kullanıyorlar. Buna bağlı olarak elektrik bedelleri yüksek rakamlara ulaşıyor. Su sorununun biran önce çözüme kavuşturulması için çalışıyoruz” dedi.