Aksaray Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Aksaray Ziraat Odası > Haberler > BAŞKAN KOÇAK TARIM ARAZİLERİNDE İNCELEMEDE BULUNDU

BAŞKAN KOÇAK TARIM ARAZİLERİNDE İNCELEMEDE BULUNDU

Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak çiftçileri ve tarım arazilerini ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgiler aldı.


Aksaray’ın merkeze bağlı köylerdeki tarım arazilerini ve çiftçileri ziyaret eden Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, çiftçilerle görüşerek tarım arazilerinde incelemelerde bulundu. Tarım ve hayvancılığın Aksaray için çok önemli olduğunu belirten Başkan Koçak, Aksaray’ın İç Anadolu Bölgesi’nin en kurak ili olmasına rağmen tarım ve hayvancılığın parlayan bir yıldızı olduğunu söyledi. 2016 yılında bazı bölgelerde ciddi kuraklık yaşandığını belirten Koçak, çiftçiler adına kuraklık nedeniyle bazı girişimlerde bulunduklarını söyledi.

Aksaray toprağının gerçekten verimli ve kaliteli olduğuna dikkat çeken Başkan Koçak, her bölgenin kendine has ürünü olduğunu söyledi. Kaliteli Yoncası ile Yenikent’in, çilek üretimi ile Alanyurt’un, ayçiçeği ile bayıraltı bölgesinin ve sarımsak üretimi ile Baymış köyünün namlı olduğunu belirten Başkan Koçak, Aksaray’ın tüm bölgesinin kendine has ve kaliteli ürünleri olduğunu söyledi.