Aksaray Ziraat Odası > Haberler > SULTANHANI İLÇESİNDEKİ PANCAR ÜRETİCİLERİ TALEPLERİNİ DİLE GETİRDİ.

SULTANHANI İLÇESİNDEKİ PANCAR ÜRETİCİLERİ TALEPLERİNİ DİLE GETİRDİ.

Sultanhanı ilçesinde bir araya gelen Pancar üreticileri Taleplerini açıklayarak Ziraat Odası Başkanı Koçak'dan destek istediler. Sultanhanı ilçesinde çiftçilerle bir araya gelen Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak şunları söyledi; “Aksaray Tarım ve Hayvancılıkta bölgenin parlayan yıldızı, Aksarayımızın da parlayan yıldızı Sultanhanı ilçemiz. Bugün çiftçilerimizin daveti üzerine burada bulunuyoruz. Sorunlarını dinledik söyledikleri konular vardı bunlardan bazıları; küspenin verilmesi, nakliye bedelinin üreticiye ödenmesi, Sözleşme içerisinde bulunan C kotası pancarının sözleşmeden çıkarılıp A kotasına dönüştürülmesi, avans ödeme tarihlerinin öne çekilmesi ve avans oranının arttırılması, gübre ve tohum mecburiyetinin kaldırılması veya kaldırılmaması durumunda piyasa koşullarında fiyatlandırılması, analiz hakkının üç sefere çıkarılması, pancar teslimat süresinin öne çekilmesi, üreticinin elinde kalan fazla pancarın alınması gibi konulardı. Biz Aksaray Ziraat Odası olarak notlarımızı aldık inşallah en kısa sürede konuyu muhataplarına ileteceğiz ve yetkililerimizle bu konuları masaya yatırıp istişarelerde bulunacağız” dedi.