Aksaray Ziraat Odası > Haberler > PANCAR ÜRETİCİLERİNİN SORUNLARI MASAYA YATIRILDI

PANCAR ÜRETİCİLERİNİN SORUNLARI MASAYA YATIRILDI

Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere heyetiyle birlikte Aksaray’a gelen Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş Genel Müdürü Mücahit Alkan, Ziraat Odası Başkanı ve Bor Pankobirlik Aksaray Temsilcisi Emin Koçak’ı ziyaret ederek tarım ve hayvancılık hakkında bilgiler aldı.

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. Genel Müdürü Mücahit Alkan, genel başkan yardımcıları ve daire başkanları ile birlikte bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Aksaray’a geldi. Burada ilk olarak Başkan Emin Koçak’ı ziyaret ederek makamda bir araya gelen Alkan, Aksaray’ın tarım ve hayvancılığı hakkında bilgiler aldı.

Aksaray’ın çok önemli bir tarım ve hayvancılık kenti olduğunu belirten Alkan, “Aksaray, tarım ve hayvancılıkta olduğu gibi pancar üretiminde de son derecece önemli bir ilimiz. 1 milyon tonun üzerinde pancar üretimi ile Aksarayımız Türkiye 3.’sü olarak yer alıyor. Türkiye için pancar önemli olduğu gibi pancar üreticisi de son derece önemlidir. Kalitenin artması, üretimin artması kapsamında siz değerli ziraat odaları ve üreticilerimizle birlikte her daim istişare halindeyiz” dedi.