Aksaray Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Aksaray Ziraat Odası > Haberler > İNSANLAR BİZİ MAKAMINDA OTURSUN DİYE SEÇMEDİ.

İNSANLAR BİZİ MAKAMINDA OTURSUN DİYE SEÇMEDİ.

Yeni hizmet binası, tohum eleme tesisi, genel araç parkuru ile her geçen gün büyüyen bir Ziraat Odası geçiminin yüzde 70’ini tarım ve hayvancılık ile sağlayan Aksaray’ın tarımı için 3 dönemdir gecesini gündüzüne katarak çalışan Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

ÇİFTÇİ ÜRETİR,ÜLKE KALKINIR.

Kısa bir süre önce ihalesi yapıldıktan sonra Fatih Mahallesi’nde bitme aşamasına gelen Ziraat Odası, O’nun çok önemsediği eserlerinden. 35 bin üyesi olan Ziraat Odası Fatih Mahallesi’ndeki yeni yerine 2020 Mart ayı içinde taşınmayı planlıyor. Konuyla İlgili gazetemize açıklama yapan Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak “Kalealtı Caddesi’nde bulunan odamızın fiziki şartları artık yetersiz olmaya başlayınca, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte karar alarak 35 bin üyemize daha iyi şartlarda hizmet verebilmek için çalışmalarımıza başladık.  Fatih Mahallesi’ndeki 2 bin metre karelik bu alan Tarım İl Müdürlüğümüze aitti. Bizler Tarım Bakanlığı ile görüşerek bu alanın Ziraat Odamıza tahsisini istedik.

Tarım Bakanlığımız ve Maliye Bakanlığının çalışması sonucunda alanı odamıza tahsis ettirdik. Bu süreçte bize destek olan siyasetçilerimize ve ilimiz idarecilerine çok teşekkür ederim” dedi.

Başkan Koçak “Yeni hizmet binamızın ihale sürecini hızlandırdık. İhale sürecinden sonra yeni hizmet binamızın ihalesini kazanan firma ile kısa sürede teslim anlaşması yaparak 4 ay gibi kısa bir sürede yeni binamızın bitme noktasına gelmesini sağladık. Bugün 500 metrekarelik kapalı alanı 300 ve 500 Kişilik konferans salonları, laboratuvarları, çalışanlarımız için geniş hizmet alanları, kapalı açık oto parkları, zirai ürün satış marketi, mescidi ile 35 bin çiftçimize rahat rahat hizmet edeceğimiz bir tesisimiz oluştu” diye konuştu. Bir taraftan da taşınma işleminin yavaş yavaş başladığını söyleyen Başkan Koçak “Havaların durumuna göre mart ayı içinde tamamen yeni binamıza taşınmış olacağız” şeklinde konuştu.

“İnsan Ölür Kalır Eseri”

Yeşilova Grup Sulama Birliği Başkanı, Panko Birlik Yönetim Kurulu Üyesi, Muhtarlar Derneği Kurucu Üyesi ve bunların yanında Kazıcık Tolu Köyü Muhtarı olan Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, 3 dönemdir Ziraat Odası Başkanlığı görevini ilk günkü aşk ve heyecanla başarıyla sürdürüyor.

Ziraat Odasına yeni bir hizmet binası kazandıran Başkan Koçak, Aksaray Ticaret Borsasında yine Ziraat Odası bünyesinde çiftçilere hizmet veren tohum eleme tesisi ve 450 bin liralık araç parkuruyla Aksaray tarımına ve çiftçilerine büyük projeler ve katma değer kazandırmaya devam ediyor.

“Her Anlamda Donamlı Bilinçli Güçlü Çiftçilerimizin Oluşması İçin Çalışıyoruz”

Başkan Koçak, Ziraat Odasının kazanımlarını anlatırken “Bizler bu güzel hizmet araç ve binalarını 35 bin üyemizin destekleriyle alıyoruz. Ben ve yönetimim hiçbir zaman odasından çıkmayan başkan olmadık. Hepinizin yakından bildiği üzere her zaman sahada köylerde çiftçimizin yanında olduk olmaya da devam edeceğiz. Bünyemizdeki ziraat mühendislerimiz ile sürekli sahada çalışmalar yapıyoruz. Köylerimizde İŞKUR ve Halk Eğitim iş birliği ile tarıma yönelik verimliliği artırmak için kurslar ve seminerler düzenliyoruz. Bir taraftan da bu kurslardan çiftçilerimiz hem para kazanıyor diğer taraftan çiftçiliğin daha verimli yapılması için bilgilendiriliyor” diye konuştu.

“Bugün dünyada ve ülkemizde çiftçimiz varsa şehirlerde ve evimizde hayat vardır. İlimizdeki çiftçimiz ve muhtarlarımız gece gündüz 7/24 bize ulaşabildiklerini biliyorlar” diyen Başkan Koçak “Harun Bey bu binaları, bu araçları bizler üzerimizde götürmeyeceğiz. İnsan ölür kalır eseri. Bizler her yönden güçlü, donanımlı, mutlu çiftçiler yetiştirip desteklersek bu güzel ülke kimselere muhtaç olmadan geçinir. Çifti ürettiği her ürünü sanayi ağına gönderir orada rafine olan ürünler marketlere ve sofralarımıza gelir. Kısaca çiftçinin her alanda üretime katkısı çok büyüktür. Bizler bu bilinçle hizmet ediyoruz. Çiftçimize gücümüz nispetinde her alanda destek olmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.