Aksaray Ziraat Odası > Haberler > BAŞKAN KOÇAK'TAN ÖZELLİKLE KIRAÇ ÇİFTÇİSİNE UYARI DESTEK VERİLMEYECEK.

BAŞKAN KOÇAK'TAN ÖZELLİKLE KIRAÇ ÇİFTÇİSİNE UYARI DESTEK VERİLMEYECEK.

Başkan Koçak yaptığı açıklama da 3 yıl üst üste Tarla Kağıdı, ÇKS başvurusunda, üst üste aynı ürün ektiğini belirten üreticilere Bakanlık tarafından destekleme ödemesi yapılmayacağını belirtti. 27/3/2018 tarihli ve 30373 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Bitkisel Üretime Destekleme Ödemesi Yapılmasına Dair Tebliğ (Tebliğ No: 2018/17)’in 22 nci maddesinin birinci fıkrasının (kk) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. “kk) 2018 üretim yılından başlamak üzere, örtüaltı üretimler ve çeltik hariç olmak üzere bir parsele aynı tek yıllık bitki arka arkaya üç kez ekilirse, üçüncü üretim için bu Tebliğde belirtilen destekleme ödemelerinin yapılamayacağını belrtti.