Aksaray Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Aksaray Ziraat Odası > Haberler > 5.AKSARAY TARIM FUARI DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI.

5.AKSARAY TARIM FUARI DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI.

 

Aksaray Ziraat Odası Başkanlığı tarafından 5. Tarım Fuarı Değerlendirme Toplantısı düzenlendi.

Ağaçlı Restoranda gerçekleştirilen toplantıya, Aksaray Valisi Aykut Pekmez, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Belediye Başkan Yardımcıları,  Oda ve Borsa Başkanları, STK Temsilcileri ile Fuara katılım sağlayan firmaların temsilcileri katıldı.

Aksaray´da bu yıl 28 Şubat -5 Mart tarihleri arasında 5.si düzenlenecek olan Tarım Fuarı´nın Uluslararası olarak gerçekleştirileceği belirtildi.

Toplantıya ev sahipliği yapan Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak toplantıya katılanlara teşekkür etti. Bugünün gururlu gün olduğunu söyledi. 5. sini düzenleyecekleri tarım fuarından bahsetti. Bölgenin en iyi fuarı olduğunu belirtti. Konyalıların fuarından sonra Aksaray tarım fuarı uluslararası tarım fuarı olduğunu söyledi. Aksaray için iyi bir fırsat olduğunu söyledi. Fuarlarla ilgilenen insanların Aksaray´ın adını duyacağını söyledi. Sayısal veriler vererek 2014 yılındaki 48 katılımcı firma olduğunu 25 bin ziyaretçi olduğunu, 2018 yılında da hedeflerinin 150 firma ve 160 bin ziyaretçi beklediklerini belirtti. Aksaray için iyi bir şey olacağını söyleyerek katılımlarından dolayı herkese teşekkür etti.

Aksaray Valisi Aykut Pekmez, Aksaray´ın tarım konusunda önemli bir potansiyele sahip olduğunu söyledi. Aksaray´ın geliştiği söyledi. Bu yıl 5. sinin düzenlenen tarım fuarının uluslararası olduğunu belirtti. Emeği geçen herkese teşekkür etti.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, toplantıya katılanlara teşekkür etti. Bu işe başlarken marka şehir olacaklarından bahsetti.  Şehrin artık kabuğunu kırdığından ve ulusal anlamda yapılacak her şeye her noktada görüldüğünü söyledi. Bu işe emek veren gönül veren böyle bir projeyi gerçekleştirenlere teşekkür etti. Şehrin gelişmesi büyümesi kalkınması için bunların önemli olduğunu belirtti. Tek başlarına değil hep beraber yapılması gerektiğini söyledi. Amaçlarının Aksaray´ ı güzel bir noktaya getirmek hem de herkesi mutlu eden çalışamaya imza atmak olduğunu söyledi. Fuara katılımların her sene gittikçe arttığını belirtti. Aksaray´ da bir fuar alanına ihtiyacın olduğunu söyledi. Uluslararası anlamda bir fuar olduğunu katılımcıların 150 yi geçeceğini söyledi. Şehrimizde ne yapılırsa az olduğunu söyledi. Böyle bir toplantı yapıldığı için teşekkür etti.